CUCINA MARANGON
Turnhout
Liana & Fabio
CUCINA MARANGON
Turnhout
Liana & Fabio
CUCINA MARANGON
Turnhout
Liana & Fabio

CUCINA MARANGON

Op een steenworp van de Grote Markt, geeft het prachtige gebouw (de prachtige voorgevel) in gotische stijl een voorproefje van de keuze van interieur door de chef van het restaurant.
Elegantie en verfijning zijn de eerste woorden die te binnen schieten bij het binnenkomen bij Cucina Marragon. Van bij uw aankomst bevestigt Liana, de eigenares van het restaurant, deze indruk.

Ze vervult de rol van maître d’hôtel, sous-chef en banketbakker zonder haar natuurlijke klasse te verliezen, zij zou perfect de tegenspeler kunnen zijn van Sofia Loren.

Een typische en traditionele keuken, doordrenkt met invloeden uit zijn afkomstig streek « del Veneto ».

Wat de keuken betreft, is Fabio, een charmante heer en toegewijde echtgenoot die zijn leven wijdt aan zijn restaurant. En dat merk je ook aan zijn gerechten: de aandacht die hij besteedt aan ieder ingrediënt, en de precisie waarmee hij alles op het bord plaatst, getuigen van een grote passie.  Het zijn als het ware culinaire creaties!

Dat hij graficus van opleiding is, merk je ook aan zijn manier van werken: hij verkiest ook witte borden om zo de vormen en kleuren van zijn gerechten nog meer tot zijn recht te doen komen, net als een kunstschilder aan een wit canvas. Maar je hebt geen handleiding nodig (en je moet niet stiekem zitten googelen) om te weten hoe je het gerecht moet degusteren.

Zijn techniek in de keuken komt niet zomaar uit de lucht vallen; zijn eerste culinaire stappen heeft hij kunnen zetten (of gewoon: heeft hij gezet) in enkele gerenommeerde restaurants zoals « Il Desco », « Villa Cipriani » et « La Tenda Rossa ».

 

G. Toninato
Culinair Rapporteur

R. Toninato
Vertaling

 

Copyright – Alle rechten voorbehouden © Tous droits réservés

Op het bord 80%
Service 85%
Interieur 80%
Is de moeite waard 75%

Adres

Patersstraat 9
2300 Turnhout

Telefoon

+32

(0)14 42 43 81

Gesloten

Zaterdagmiddag
Zondag, Maandag

Nous utilisons la technologie des cookies afin de faciliter la navigation sur ce site - Wij gebruiken cookies om de bezoeken van onze bezoekers van de site te vergemakkelijken.