DIVERSO
Westerlo
Eros Tomassetti
DIVERSO
Westerlo
Eros Tomassetti
DIVERSO
Westerlo
Eros Tomassetti

DIVERSO 2.0

Ze doen niet net zoals de rest, ze doen het compleet anders!

Wat een weg hebben ze afgelegd sinds mijn laatste bezoek!

De metamorfose van dit jonge stel is gewoonweg buitengewoon: ze hebben een ongeëvenaarde professionele standvastigheid en vastberadenheid opgebouwd, hetgeen hun zelfvertrouwen een extra boost geeft. En dat op zo’n korte tijd!

Dat is ook opvallend te merken aan de nieuwe culinaire sfeer bij Diverso.

Ze vullen én voelen elkaar perfect aan.

De elegante Liesbeth neemt de rol van gastvrouw op zich. En hoe!  De passie die zij de afgelopen jaren heeft ontwikkeld aan de zijde van haar man, is één van de belangrijkste troeven –misschien zelfs dé belangrijkste reden- van het groeiende succes van dit prachtige etablissement.  Haar présence als gastvrouw is sierlijk en gracieus; ze kan met het grootste gemak tippen aan de uitstraling van maîtresses d’hôtel in de grote restaurants.

Hetzelfde geldt voor Eros: we merken een vorm van volwassenheid en een rustige gemoedsgesteldheid, hetgeen zich overduidelijk reflecteert in zijn gerechten.  Zijn overheersende tegenkanting van in het begin om een ​​exclusief Italiaanse keuken aan te bieden, is merkbaar vervaagd.  Vandaag omarmt hij vol trots zijn afkomst die uiteindelijk de bovenhand heeft gehaald, en etaleert hij zijn voorliefde voor de regionale producten van de streek “de Campine”.

Ons duo stelt zichzelf voortdurend in vraag en challenget zichzelf én elkaar constant om nóg beter te doen, op zoek naar de perfectie.  Deze mix levert dit restaurant ongetwijfeld “culinaire geloofsbrieven”.

 

De Lovebirds kunnen nog méér trucs uit hun mouw schudden.

Hun meest recente geesteskind is de “Mescolare” *, een perfecte naam voor een cocktailbar.

De Mescolare is eerder intiem qua sfeer en inrichting en is gelegen op het gelijkvloers van het gebouw. Hier bieden ze een deel van de menukaart van Diverso aan, in de vorm van het trendy ‘Food Sharing’, plus enkele nogal originele suggesties.

De ambitieuze jonge sommelier van het Diverso is de drijvende kracht van dit nieuwe project; hij is hiervoor speciaal in Nederland een opleiding als ‘Bartender’ gaan volgen.  Vanaf de late namiddag serveert hij hier enkele Italiaanse klassiekers in pure “Aperitivo Italiano” stijl.

Reserveren kan je hier niet, het is volgens het principe van “prima viene prima servita” (first come, first served), en van donderdag tot en met zaterdag van 16u tot middernacht.

* Mescolare : mengen, mixen

G. Toninato
Culinair Rapporteur

R. Toninato
Vertaling

 

DIVERSO 1.0

Alsof het in zijn genen zit.

Hij wist reeds op jonge leeftijd dat zijn toekomst (tussen de potten en de pannen) in de keuken lag, en dat hij “Chef” wilde en zou worden. Toch verraste hij zijn vader Domenico, die hem aanmoedigde om deze droom waar te maken. Domenico is de steun en toeverlaat van zijn zoon tijdens heel zijn carrière, en tot op de dag van vandaag; glimmend van trots praat hij over zijn zoon Eros en diens ongewone carrière.

In hun achterhuis organiseerde Tomasetti junior -nauwelijks uit schoolbanken- cursussen catering en andere culinaire demonstraties voor een keukenontwerper in de regio.

De drang naar ‘the next level’ begon te kriebelen toen hij geruchten opving van de verkoop van een voormalige industriële bakker op de marktplein van “Westerlo” (bijgenaamd de groene parel van de Kempen).
In een deel van de bakkerij zag het restaurant “Diverso” het daglicht na grote verbouwingswerken, waarvan een groot deel werd uitgevoerd door vader en zoon zelf.

En het is een overweldigend succes! De inrichting, de keuze van het meubilair, het concept van de “loft”… het plaatje klopt volledig!

Dankzij de combinatie van zijn Italiaanse roots met de vele gastronomische reizen die hij maakte met zijn partner, bouwde hij een degelijke beheersing van de klassieke Italiaanse keuken op waarmee hij zelfs de meest veeleisende fijnproevers kan verleiden.

“Het is haast onmogelijk om Belgische klanten tevreden te stellen met een 100% Italiaanse keuken”, vertelt Eros, “ en vooral in de meer landelijke gebieden”.
Met de nodige subtiliteit rondt hij zijn (Italiaanse) gerechten wat af om zo de (Belgische) klant te verleiden, maar hij houdt wel “de kerk in het midden”:
Nee, geen overdaad aan room of doorgekookte pasta, maar wel door het toevoegen van bepaalde ingrediënten van de regio en/of aardappelen, of een saus met braadvocht hier of daar! Wat ons betreft, heeft hij dat 100% op zijn Italiaans aangepakt. Goed gezien (van hem)!

Een live show

Bij Diverso hangt een ongedwongen sfeer en is er geen stress te bespeuren in de open keuken (die trouwens geen slechte invloed heeft op het goede verloop van de maaltijd): alles is ‘Zen’: kortom een echt spectakel, een echte live show.
De zaal is in de goede handen van Elizabeth, die als maitre een hoog professionalisme aan de dag legt. Het gevoel van wijsheid en volwassenheid van dit jonge paar wordt hierdoor nog eens extra benadrukt.

De keuze van de dagen en van de openingsuren bewijst dat de chef-kok professioneel ‘on track’ is en dat hij privé in balans is met zichzelf: Hij heeft alle troeven om de continuïteit van zijn onderneming te garanderen, met behoud van een intelligente work / life balance.

“In Bocca al Lupo” !

Een plek om zéker te ontdekken!!!

G. Toninato
Culinair Rapporteur

R. Toninato
Vertaling

 

Copyright – Alle rechten voorbehouden © Tous droits réservés

Op het bord 75%
Service 80%
Interieur 85%
Is de moeite waard 75%

Adres

Grote Markt, 26
2260 Westerlo

Telefoon

+32

(0)498 21 42 89

Gesloten

Zaterdagmiddag
Zondag, Maandag, Dinsdag

Nous utilisons la technologie des cookies afin de faciliter la navigation sur ce site - Wij gebruiken cookies om de bezoeken van onze bezoekers van de site te vergemakkelijken.