DA MIMMO

Da Mimmo

2019 new chef !! Gerardo Metta

Binnenkort nieuw bezoek

Hoe kan men Mimmo best omschrijven, een fervente aanhanger van de authentieke italiaanse gastronomie?

Men noemt hem revolutionair en rechttoe-rechtaan met zijn klanten; en is het zijn leeftijd die hem minder sympathiek maakt en dat hij als een brombeer overkomt, of zijn het de nieuwe pseudo-experts die allerlei culinaire programma’s volgen en overtuigd zijn er meer van af te weten dan de chef zelf !?

Mimmo staat nochtans al 20 jaar aan de top, en, men moet het erkennen, hij heeft zelden ongelijk.
Waag het niet hem te vragen af te stappen van de elementaire basisregels van de Italiaanse keuken, want hij zal het gewoonweg niet doen! Hij zal geen pasta als bijgerecht bij uw vlees serveren of andere ingrediënten. Durf je het toch te vragen, dan krijg je een categorieke NEE !

Men zegt wel eens dat de klant koning is, maar vergis u niet: in dit overtreffelijke restaurant in Woluwe is de gastronomie de “échte” koningin!

De kwaliteit van de producten is ook ver boven het gemiddelde van andere restaurants, en dat vertaalt zich ook in de prijs! Bijna alles is thuis bereid: het is vers, het is goed, het is eenvoudig, kortom het is TOP !
Bij Mimmo nemen de smaken een andere dimensie aan. Boven alles apprecieert men het respect van het product, en dit in al zijn eenvoud, hij zal u doen herinneren aan de echte smaak van de ingrediënten, terwijl de toegevoegde garnituur het bord wonderlijk ‘af’ maken.

Wat de prijs betreft, dat is iets waar iedereen over begint wanneer het onderwerp Da Mimmo wordt aangesneden: het is er duur !
Kent u de prijs van rundsvlees uit Piemont, de straciatella bijvoorbeeld?
Of de prijs van alles wat bij één enkele bereiding komt kijken, om maar te zwijgen van de beroemde truffel? Allemaal rechtstreeks geïmporteerd van bij de producenten van de hele Laars.
Dit rechtvaardigt een hogere prijs die aanleunt bij die van de sterrenrestaurants, en soms zelfs nog hoger ligt. Mimmo heeft een trouwe klantenkring van kieskeurige en veeleisende fijnproevers uitgebouwd die uit de vier hoeken van het land komen, en zelfs van over de grens.

Dus geeft den keizer wat des keizers is …

Mimmo bezit één van de prachtigste kelders van het land, maar wees aandachtig dat u in de euforie van het moment uw budget niet overschrijdt als u een fles kiest of u een fles laat voorstellen.

G. Toninato
Culinair Rapporteur

R. Toninato
Vertaling

 

Copyright – Alle rechten voorbehouden © Tous droits réservés

The Best to start
Vermouth Cocchi
&
Bitter Rossi d'Angera
Op het bord 90%
Service 80%
Interieur 85%
Is de moeite waard 95%

Adres

Ridder Koninglaan 24
1200 Brussel

Telefoon

+32

(0)2 771 58 60

Gesloten

Zaterdagmiddag
Zondag

Nous utilisons la technologie des cookies afin de faciliter la navigation sur ce site - Wij gebruiken cookies om de bezoeken van onze bezoekers van de site te vergemakkelijken.