Les 10 meilleurs restaurants italiens de Belgique - De 10 beste Italiaanse restaurants in België

Da Mimmo 3.0

Een grote gok …!

Een instelling als “Da Mimmo” overnemen was voor Serge Litvine, de nieuwe eigenaar, niet zonder risico: deze tempel van de Italiaanse gastronomie was immers al meer dan een kwart eeuw één van de referenties van de hoofdstad met de emblematische “Mimmo” een kleurrijk personage, zeker geprezen door velen, maar ook bekritiseerd door anderen.

Ge moet het maar durven! En het lijkt er inderdaad op dat de heer Litvine vandaag in zijn opzet is geslaagd.  De oude klantenkring is verre van teleurgesteld en de nieuwkomers zijn in de wolken!

Het is gewoonweg duidelijk, ‘deze keer goede keer’!

Het is niet eenvoudig om een ​​chef-kok te vervangen, en zéker niet als hij zichzelf ook nog eens “Cosimo” noemt.

De eerste weken waren moeizaam en het tijdelijke eerste team gaf snel de fakkel door aan Gerado Metta.  Dat was een unieke kans voor hem en het zou een geniaal idee van het management blijken.

Gerardo is naar mijn mening één van de weinige jonge Italiaanse chefs die in dit epos kan slagen. Dit kleine wonderkind, wiens loopbaan niet de minste is, kan terecht genieten van zijn passie, en deze keer in zijn eigen naam.

Gerardo is geen onbekende voor me, ook al is hij onlangs pas uit Italië gekomen; ik had hem al ontmoet hier in deze keuken, en toen had hij al een sterke indruk op me achtergelaten. Ik was er toen al van overtuigd dat ik net met een zeldzame parel in wording had gesproken.

Vanaf dat moment begon ik zijn publicaties op sociale media onder de loep te nemen, en is hij sindsdien op mijn gastronomische radar blijven opduiken. Het volgen van zijn parcours en het zien van zijn evolutie, is een waar genoegen voor de ogen.

Le cose belle succedono a chi sa aspettare.

Hem terug te zien, nu aan het hoofd van dit geweldige team: het is het resultaat van zijn toewijding tijdens een parcours bezaaid met offers van allerlei aard en zich in vraag durven stellen.

Zich ervan bewust dat de knepen van het vak kunnen worden aangeleerd onderaan de ladder, klimt hij op zijn eigen tempo naar boven om vandaag de “Gerardo Metta” te worden, de chef van het met een Michelin-ster bekroonde restaurant “Da Mimmo”.

 

De ster staat synoniem voor de essentie.

Voor sommige gasten is dineren in een sterrenrestaurant een echte droom, een culinaire ervaring waarvan de service een integraal onderdeel is. En dit laatste was vroeger jammer genoeg niet altijd het geval; de sfeer leek een beetje te “veel” op de Italiaanse stijl, maar voldeed niet aan de eisen van een bepaalde clientèle.

Vandaag is de klok teruggedraaid en vinden we in de zaal een maître en sommelier, bijgestaan ​​door een team om aan alle verwachtingen te voldoen.

Tot slot nog een woordje over de desserts: -en het is een stokpaardje van me- veelal zijn de desserts het zwakke punt van de Italiaanse restaurants in België, maar dit is in dit geval zonder de aanwezigheid van Marianna gerekend; ze heeft de leiding over het patisseriedeel, en ze creëert kleine juweeltjes die zowel eenvoudig zijn als verrukkelijk en verfijnd!

Het restaurant “Da Mimmo” verdient meer dan ooit zijn ster!

G. Toninato
Culinair Rapporteur

R. Toninato
Vertaling

Copyright – Alle rechten voorbehouden © Tous droits réservés

Gastronomie italienne Italiaanse
meilleur sommelier restaurant italien
meilleur restaurant italien gastronomique - beste Italiaans restaurant België
meilleur terrasse italienne - beste Italiaanse terras
Op het bord 93%
Service 90%
Interieur 85%
Is de moeite waard 98%

Adres

Ridder Koninglaan 24
1200 Brussel

Telefoon

+32

(0)2 771 58 60

Gesloten

Zondag en Maandag

Nous utilisons la technologie des cookies afin de faciliter la navigation sur ce site - Wij gebruiken cookies om de bezoeken van onze bezoekers van de site te vergemakkelijken.