Le Second Degré

Al 2 jaar lang een verborgen culinair pareltje!

Niemand heeft me totnogtoe er over verteld!  Maar ik kan het ergens wel begrijpen, -en eerlijk gezegd zou ik eigenlijk net hetzelfde doen- want dit cosy adresje wil je helemaal voor jezelf houden.

Harmonie en Passie

Ze zijn  volledig op elkaar afgestemd, en met een glimlach op hun mond verdelen de gastvrouw en de chef-kok de taken zo veel mogelijk tijdens de service zelf.  Caroline –die uit een heel andere sector komt- blinkt echt uit in haar nieuwe rol.
Ze zijn een coherent duo, pure klasse.  Ze geven me ook de indruk dat ze hun rol iedere ochtend opnieuw overlopen; geen enkel korreltje (keuken)zout kan deze goed geoliede machine doen stoppen.

Exceptionele gerechten

Behalve met de Pasta met Truffels, die een echte nationale klassieker is geworden, kan je zijn stijl niet vergelijken met één of andere Italiaanse collega.  De gerechten die in dit restaurant worden geserveerd hebben één voor één een eigen persoonlijkheid, zowel wat betreft de smaak als de presentatie: een keuken vol Poësie.

De genadeslag: de rekening

Heb je je in het vliegtuig  al eens afgevraagd waarom bepaalde mensen veel geld willen neertellen om in eerste klas te zitten, vaak gewoon enkele zetels voor je.  Buiten enkele details, zitten jullie toch in hetzelfde toestel, met dezelfde bestemming en dezelfde reistijd?  Als je een dergelijke ervaring ook eens wil beleven op het gebied van Italiaanse gastronomie, ‘boek’ dan snel een tafel bij « Second degré » en je zal first class vliegen tegen economy class prijzen.

Een klein gezellig restaurantje, en scherpe prijzen: deze combinatie is zeker voor een groot deel het geheim van hun groeiend succes.   Laten we hopen dat ze niet verplicht gaan zijn om het geweer van schouder te veranderen, want hier ‘de Pijnelijk rekening’ heeft nooit zo slecht zijn naam gedragen.

 

G. Toninato
Rapporteur Culinaire

R. Toninato
Vertaling

 

Copyright – Alle rechten voorbehouden © Tous droits réservés

Gastronomie italienne Italiaanse
meilleur restaurant italien gastronomique - beste Italiaans restaurant België
Le meilleur restaurant italien - Het beste Italiaans restaurant
Op het bord 80%
Service 75%
Interieur 70%
Is de moeite waard 85%

Adres

Avenue Legrand 15
1000 Bruxelles

Telefoon

+32

(0)2 647 29 47

E-mail & Website

info@leseconddegre.be

www.leseconddegre.be

Gesloten

Zaterdag & Zondag
Maandag, Dinsdag, Woensdag / avond

Nous utilisons la technologie des cookies afin de faciliter la navigation sur ce site - Wij gebruiken cookies om de bezoeken van onze bezoekers van de site te vergemakkelijken.