L'ANGELO ROSSO
Sint-Truiden
Roberta & Filippo
L'ANGELO ROSSO
Sint-Truiden
Roberta & Filippo
L'ANGELO ROSSO
Sint-Truiden
Roberta & Filippo

L’ ANGELO ROSSO 2.0

Onze ‘engeltjes’ verlieten hun wolk in het centrum om zich te vestigen aan de rand van Sint-Truiden. Je vraagt je waarschijnlijk af “waarom”? …

… wel, om dichter bij het paradijs te komen natuurlijk.

Bijzonder aan het nieuwe concept van onze 2 cherubijnen is dat ze u een zeer complete service bieden: alles wat u van een “Gastronomisch Resort” kan en mag verwachten.

Volg de gids!

Gedaan met rondjes te rijden om een ​​parkeerplaats te vinden, want aan de achterkant van het etablissement, – je kan het al raden- bevindt zich een enorme parkeerplaats!  Een droom voor alle stadsmensen.

Vanop de parking word je eerst rond het prachtige, met hout beklede bijgebouw geleid, dat al een eerste voorproefje is van de pracht van het etablissement.

Tegenover de enorme ramen van het bijgebouw ontdekken we een kleine “Tuin van Eden”, waar je kan eten en feesten, en waar je voorál kan genieten à la ‘Bella Vita’.

Aan de voorkant van de straat bevindt zich de feitelijke ingang van deze plaats van geneugten.

Benvenuto a tutti

Het gebouw is onderverdeeld in verschillende zones met elk hun eigen atmosfeer en eigen functie; het geheel is homogeen en getuigt van goede smaak: de open restaurantzaal met smaakvol interieur en veel licht, een privékamer voor (communie-)feesten of vergadering, en een trendy lounge recht tegenover de bar.

Dit is één van de troeven van L’Angelo Rosso: heerlijke originele & speciale drankjes (uit Italië) worden er geserveerd.  Het doet me ook denken aan de lounge van een aantal chique hotels.

Het ” thuis” gevoel overheerst.

Het restaurant straalt klasse uit, en over de architectuur, de indeling en de inrichting is zeer goed nagedacht.  En hoe!  Men is erin geslaagd om telkens een ​​andere sfeer te creëren naargelang de keuze van de tafel.

De open keuken is het eigenlijke epicentrum van het gebouw, en biedt de mogelijkheid om Roberta en haar team vol toewijding –en met veel plezier- aan het werk te zien.

Roberta is elegant en gracieus in al haar nederigheid, een eigenschap die vrouwelijke leiders gemeen hebben; ze is charmant, heeft totáál geen ego, en stelt zichzelf voortdurend in vraag om nog meer te groeien in haar passie.

Producten van hoge kwaliteit, rechtstreeks uit Italië, worden gebruikt.  De gerechten zijn heerlijk en origineel, en zijn vaak verwijzingen naar haar eigen geboortestreek (Le Marche) of die van haar echtgenoot Filippo (Sicilië).

Sommige gerechten krijgen een Limburgs tintje om de gasten te plezieren, maar finaal blijft toch het Italiaanse karakter van het gerecht overheersen!

Ik zou bijna de kelder van ‘aartsengel’ Filippo vergeten. Zoals elke goede sommelier kan hij eindelijk plezier beleven aan een eigen uitgebreide wijnkelder. Het is hem gegund!

De prachtige eeuwenoude welfsels nemen een prominente plaats in; het totaalplaatje is gewoon “bellissime”. In het midden staat een lange tafel om mini-evenementen en degustaties te organiseren.

Rosso

Ook al heb ik goed rondgekeken, ik kan geen enkele verwijzing naar “rood” terugvinden in de naam of in het concept.  Uit een kleine rondvraag blijkt nu dat het voormalige restaurant in het centrum vroeger eigenlijk een banketbakkerij was met de naam “De Rode Engel”, een plaats voor de Truierse fijnproevers!  En dat laatste geldt nu nog meer dan ooit tevoren!

G. Toninato
Culinair Rapporteur

R. Toninato
Vertaling

 

Copyright – Alle rechten voorbehouden © Tous droits réservés

 

 

L’ ANGELO ROSSO

Het is onmogelijk om niet voor de charme te vallen van Angelo Rosso!

Zoals bij een schattenjacht, moet je ook een beetje op zoek gaan naar dit restaurant: Dit prachtige gebouw al de toon van een heerlijke degustatie in een prachtig kader.

Van bij het binnengaan komt een warme atmosfeer je tegemoet; het decor is zacht terwijl het neutrale kleurenpalet elke slechte smaak vermijdt.

Je wordt reeds snel ontvangen door Filippo, die in zijn stijlvolle galakostuum de klasse heeft van een Italiaanse officier, in al zijn pracht en praal.

Op meesterlijke wijze  dirigeert hij de organisatie van de zaal, en zal je een magisch moment laten beleven.

Hij is de tweede helft van het succes van het restaurant, de eerste helft is zijn echtgenote die de keuken in alle discretie leidt als een echte “chef”.  Afkomstig van de regio “Marche”, is Roberta één en al charme en elegantie; ze laat je typische gerechten van haar streek ontdekken, en ook typische gerechten van de regio van haar man, namelijk Sicilië.

Elk bord dat haar keuken verlaat is mooi in evenwicht, origineel en overheerlijk: kortom, een streling voor het oog en de tong!

We gaan de menukaart niet omschrijven want die verandert mee met de seizoenen en wordt aangepast aan de specerijen die vanuit Italie geleverd worden: maar we kunnen jullie met een gerust hart zeggen dat deze producten van hoge en zelfs van uitzonderlijke kwaliteit.

 

G. Toninato
Culinair Rapporteur

R. Toninato
Vertaling

 

Copyright – Alle rechten voorbehouden © Tous droits réservés

Op het bord 75%
Service 75%
Interieur 85%
Is de moeite waard 80%

Adres

Brustem-Dorp 154
3800 Saint-Truiden

Telefoon

+32

(0)11 59 16 00

Gesloten

Dinsdag
Woensdag

Nous utilisons la technologie des cookies afin de faciliter la navigation sur ce site - Wij gebruiken cookies om de bezoeken van onze bezoekers van de site te vergemakkelijken.