CHEZ MASSIMO
Tilleur
Massimo & Paolo
CHEZ MASSIMO
Tilleur
Massimo & Paolo
CHEZ MASSIMO
Tilleur
Massimo & Paolo

CHEZ MASSIMO

Het zou niet in je opkomen om naar Tilleur te gaan om een fantastische gastronomische ervaring te beleven. Maar zet je geografische vooroordelen opzij en laat je gewoon leiden door je GPS. Reserveer er snel een tafel als je dit restaurant nog niet kent.

Het restaurant heeft geen trendy of luxueus interieur zoals tegenwoordig de tendens is.

Je komt hier enkel voor één ding … En dit ding blijft de daarop volgende dagen constant door je hoofd spoken en je niet meer loslaten : wanneer gaan we nog eens terug om deze uitzonderlijke culinaire ervaring opnieuw te beleven?

Bij Massimo is er géén kaart, alles is puur improvisatie: de gerechten worden bedacht door de chef-kok naargelang zijn humeur en de 4 seizoenen.

Het gaat hier dan ook niet over ‘suggesties’, maar eerder over ‘creaties’. De keuken van Massimo is inventief in al zijn eenvoud; je verdwaalt niet in de smaken en overdreven presentaties, de juiste smaken komen volledig tot hun recht !

De Italiaanse producten zijn van zeer goede kwaliteit en ze worden geselecteerd -en vaak zelfs direct meegebracht- door de chef-kok zelf.  Hij maakt zijn eigen selectie en heeft een bevoorrechte relatie met een aantal van leveranciers; zij weten hoe elk van hun producten met respect in de keuken wordt gebruikt en ze zijn trots op hun uithangbord.

Massimo heeft op zeer jonge leeftijd de stiel met de paplepel ingegeven gekregen !

Zijn professionele achtergrond is niet van de minste: hij heeft leerrijke ervaringen opgedaan bij gerenomeerde restaurants, o.a. bij Chef Carlo Crisci (Restaurant ” Le Cerf ” in Zwitserland), die de voorloper was van de moderne en inventieve keuken zoals we die vandaag kennen . Het is niet verwonderlijk dat je al deze invloeden terugvindt in Massimo’s gerechten.

Daarenboven blijft hij nog steeds trouw aan zijn roots om je innoverende gerechten voor te schotelen zonder aan authenticiteit in te boeten.

In zijn restaurant wordt hij bijgestaan door zijn broer Paolo, deze laatste is ook niet bij de pakken blijven zitten: hij reisde o.a. naar de VS, om zijn professionele kennis te perfectioneren en om zijn taalkennis bij te schaven.

Paolo…

Paolo runt weliswaar het restaurant met ijzeren hand en op een botte manier, maar zijn aanpak is zeer professioneel, en terecht! Hij zal de keuken van zijn broer zonder uitzondering verdedigen en houdt zich aan diens regels.  Zijn kennis van de wereld van de wijnen hoeft niet onder te doen voor die van sommige sommeliers van grote restaurants.

G. Toninato
Culinair Rapporteur

R. Toninato
Vertaling

 

Copyright – Alle rechten voorbehouden © Tous droits réservés

Op het bord 85%
Service 75%
Interieur 50%
Is de moeite waard 75%

Adres

Quai du Halage, 78
4420 Tilleur

Telefoon

+32

(0)4 233 69 27

E-mail & Website

Gesloten


Nous utilisons la technologie des cookies afin de faciliter la navigation sur ce site - Wij gebruiken cookies om de bezoeken van onze bezoekers van de site te vergemakkelijken.