CHEZ SILVANO

Silvano, een charmant duo !
Een verplichte passage bij ieder bezoek aan de “carré”
Als je Luik niet kent, noch haar beroemde “carré”, neem dan maar best een kompas mee, want door de wirwar van straatjes ziet de wijk eruit als een kaart van een schattenjacht; en via dit doolhof geraak je tot bij dit klein plekje waar de Italiaanse keuken zich heeft genesteld.

De inrichting is modern en minimalistisch, maar mist nog een tikkeltje warmte in het eerste deel van het restaurant, de jazzy-sfeer in de kelder is gezelliger.

Bij Silvano is er in de eerste plaats Anne, de lady-chef uit de Luikse regio. Gewoon door haar met haar grenzeloze vriendelijkheid bezig te zien, zal je begrijpen dat de genieën van de gastronomische cultuur haar niet onverschillig hebben gelaten: ze inspireert je, en als je er bent, kan je maar aan één ding denken, namelijk dat je aan haar zijde in de keuken mag helpen bij de voorbereiding van jouw menu. De sfeer die uit de keuken voortkomt, is hartverwarmend, en dit komt niet door de branders van de gaskachel, maar door de gastvrouw! Men waant zich in een keuken in hartje Italië, waar de maaltijd voor het familiefeest bereid wordt.

Anne zal je andere dingen laten proeven, haar persoonlijke “touch” is haar handelsmerk, de uiteenlopende smaken zijn soms wel gedurfd en zijn doordrenkt van frisheid en vrouwelijkheid.

Voor Silvano is de wereld van de wijn niet ondergeschikt aan zijn missie, maar een verplichting en zelfs een echte passie. Neem een kijkje in zijn kelder en je zult snel door hebben dat dit geen wijnkelder van een amateur is, maar een wijncollectie van een echte kenner.

Of het nu wijnen van de grote wijnhuizen zijn of biodynamische wijnen van kleine producenten, de keuze is enorm, verwen jezelf voor één keer en laat hem de perfecte wijn bij uw maaltijd kiezen.

Bij Anne en Silvano is een verrukkelijk moment voor fijnproevers verzekerd …

 

G. Toninato
Culinair Rapporteur

R. Toninato
Vertaling

 

Copyright – Alle rechten voorbehouden © Tous droits réservés

Gastronomie italienne Italiaanse
meilleur sommelier restaurant italien
Le meilleur restaurant italien - Het beste Italiaans restaurant
slow food belgique belgie
Op het bord 70%
Service 70%
Interieur 55%
Is de moeite waard 65%

Adres

Bergerue 13
4000 Liège

Telefoon

+32

(0)4 223 40 60

E-mail & Website

Gesloten

Zondag
Maandag

Nous utilisons la technologie des cookies afin de faciliter la navigation sur ce site - Wij gebruiken cookies om de bezoeken van onze bezoekers van de site te vergemakkelijken.