LE JARDIN DES BEGARDS

LE JARDIN DES BEGARDS

Er bestaat geen twijfel over dat het restaurant op een bevoorrechte en unieke locatie ligt.

De eerste treden die leiden naar dit stukje Tuin van Eden zijn niet de meest aangename, op het eerste gezicht althans niet. … Maar eens bovenaan de trap biedt de Tuin van Bégards een adembenemend contrast. Je kan je gewoonweg niet voorstellen dat je zo’n plek in het centrum van de Vurige Stede zou vinden.

Je loopt langs een groot terras dat de prachtige tuin domineert tot aan het restaurant.  Liefhebbers van de architectuur en decoratie van de jaren 50/60 zullen zeker overdonderd worden: de muren en werkbladen zijn bedekt met een inlegging van edelhout, en zijn warm van toon.  Het interieur wordt overheerst door gebogen lijnen en afgerondingen; het is strak en mooi tegelijk.

De wijnkelder is volledig geïntegreerd in een eeuwenoude muur van de stadswal die dateert uit de 11e eeuw.  De wijnkelder heeft hierdoor geen mechanische koeling nodig voor lange periodes van het jaar, want de koelte ontstaat op natuurlijke wijze en heeft de juiste temperatuur.

Geef de wijn de plaats die haar toekomt!

We schenken slechts zelden aandacht aan de wijn en aan de rituelen die gepaard gaan met de degustatie en het serveren ervan, omdat we ons meestal concentreren op de gastronomie en de getalenteerde chef-koks.

Hier daarentegen, beginnen we uitzonderlijk met de maître d’hôtel en sommelier die een prominente rol speelt in de werking van dit restaurant en een grote invloed heeft op de sfeer.
Alexandre Bemelmans is de wijsheid in eigen persoon; hij zal je gegrond advies geven, met technische aspecten en details die niét afkomstig zijn van de meest recente brochures of van een A4 die hij van een leverancier gekregen heeft. Hij gaat een stap verder, hij is to the point, en legt alles zeer verstaanbaar uit.  En als jouw keuze niet de zijne is, zal hij het je subtiel laten aanvoelen.  Hij beperkt zich ook niet tot het klassieke “een boeket van bloesems in de neus of een fruitige toets van dit of dat of een lange afdronk met veel mineralen…”.  Of je nu een kenner van wijnen bent of niet, het maakt hem niet uit;  hij zal met evenveel plezier en toewijding je gastheer zijn en je zal een geweldige tijd met hem doorbrengen.

François Piscitello daarentegen is eerder een ‘rechttoe rechtaan’ chef; ook al heeft hij qua uiterlijk iets weg van Paulo Coelho; hij is niet zo poëtisch aangelegd als zijn schoonzoon Alexandre:  bij hem is het “zo en niet anders”! Zijn keuken is modern en strikt, net als zijn manier van werken en dat vertaalt zich in zijn gerechten.

Hij gebruikt de beste producten op de markt, ongeacht hun herkomst. Hij kiest even graag een Iberisch stuk vlees, ook als het geen Italiaans-klinkende naam heeft, als het maar het beste is.  Pure kwaliteit is zijn motto, en dit kan je ook terugvinden in de selectie van elk product en bij de samenstelling van de kaart.  Chauvinisme is hem vreemd; de gastronomie is zijn domein en men moet hem zijn ding laten doen, niemand moet hem de les gaan spellen.

G. Toninato
Culinair Rapporteur

R. Toninato
Vertaling

 

Copyright – Alle rechten voorbehouden © Tous droits réservés

Gastronomie italienne Italiaanse
meilleur sommelier restaurant italien
meilleur restaurant italien gastronomique - beste Italiaans restaurant België
meilleur terrasse italienne - beste Italiaanse terras
Op het bord 85%
Service 85%
Interieur 85%
Is de moeite waard 85%

Adres

Rue des Bégards 2
4000 Liège

Telefoon

+32

(0)4 222 92 34

E-mail & Website

Gesloten

Zondag
Maandag

Nous utilisons la technologie des cookies afin de faciliter la navigation sur ce site - Wij gebruiken cookies om de bezoeken van onze bezoekers van de site te vergemakkelijken.