Warning: Undefined variable $ub in /home/clients/74b059f347f2b27e532c97b4e52c9043/Gusto/wp-content/plugins/advanced-page-visit-counter/public/class-advanced-page-visit-counter-public.php on line 148

Warning: Undefined variable $ub in /home/clients/74b059f347f2b27e532c97b4e52c9043/Gusto/wp-content/plugins/advanced-page-visit-counter/public/class-advanced-page-visit-counter-public.php on line 160
APERI VINO - Italiaans Restaurant Enoteca - Hasselt

APERI VINO

APERI VINO

Een zaak waar ik zélf wel de baas van zou willen zijn…

Vanaf de eerste seconde dat je een stap zet in het magische universum van l’Aperi Vino, waan je je ergens anders!

Kookpot met tomatensaus

Net als Obelix is de patron ongetwijfeld in een kookpot gevallen toen hij nog een kind was, maar dan wel in een kookpot met tomatensaus!

Sinds zijn eerste levensjaren werd hij met farandoles in slaap gewiegd en te eten gegeven door de Italiaanse «mama’s» van zijn wijk. Dit heeft hem, samen met de vele reizen naar het land van Eros Ramazzotti, geïnspireerd tot het concept « L’Aperi Vino ».

Dirk Hendrickx, de gelukkige eigenaar is duidelijk géén Italiaan, maar hij is vast en zeker bezeten van de goden Bacchus en Minerva.

Eenvoudig en lekker!

Het is een « tapas » concept, met Italiaans-getinte finger-food en met een uitgebreide wijnkaart van meer dan 240 soorten, waarvan meer dan 30 zelfs per glas worden aangeboden. Over het menu is lang nagedacht en de menukaart is zorgvuldig samengesteld, maar tot spijt van sommigen is niet alles Italiaans: er zijn enkele uitzonderingen gemaakt voor kwaliteitsvolle producten zoals de beroemde « Jamon de Bellota » -de lekkerste ham van de planeet- en enkele andere top-wijnen uit de rest van de wereld.

De prijzen zijn schappelijk en de porties zijn smaakvol en echte lekkernijen, zoals de mini hamburger met Mozzarella di Buffala, de arrosticini… Het dessert « citroen-mascarpone met Italiaans schuimpje », is een ideale afsluiter!

Forza Limburg tot uw dienst

Een ploeg glimlachende mensen, zowel in de zaal als in de keuken staat klaar voor jou, en de « sommelière »  Angela Morabito, een zeldzame parel, probeert zichzelf in vier stukken te kappen om je tevreden te stellen . Haar kennis van de producten en de wijnen uit « De Laars »  doet geregeld mensen met open mond naar haar luisteren. Een 3 sterren service!

APERI VINO « J’ADORE » !

G. Toninato
Culinair Rapporteur

R. Toninato
Vertaling

 

Copyright – Alle rechten voorbehouden © Tous droits réservés

Gastronomie italienne Italiaanse
meilleur sommelier restaurant italien
Le meilleur restaurant italien - Het beste Italiaans restaurant
meilleur terrasse italienne - beste Italiaanse terras
Op het bord 70%
Service 80%
Interieur 80%
Is de moeite waard 80%

Adres

Zuivelmarkt 20
3500 Hasselt

Telefoon

+32

(0)11 22 76 16

Gesloten


Nous utilisons la technologie des cookies afin de faciliter la navigation sur ce site - Wij gebruiken cookies om de bezoeken van onze bezoekers van de site te vergemakkelijken.