Restaurant is definitief gesloten

ENOTECA DEL BEREBENE

Gezelligheid in zijn puurste vorm!

Hoewel de Berebene ontegensprekelijk een concept “all’italiana” is, slaat het hier ook aan, dit zonder absoluut te willen lijken op de klassieke Milanese wine bars.
Dit is een enoteca met een ziel “come casa”; met die extra touch die de sfeer zo uniek maakt!  Hier is het aangenaam vertoeven, hier kan men héle namiddagen de tijd gezellig doorbrengen, én ganse avonden…

Thierry, de eigenaar, is een fervente liefhebber van Italië, en hoewel hij zelf niet van Italië afkomstig is, is hij meer Italiaans dan vele andere Italiaanse restaurant-uitbaters.  Thierry heeft het convivium “Slow Food” aan de kust geïntroduceerd, hetgeen je veel kan vertellen over de energie en de manier van werken die hij al jarenlang hanteert.  De gerechten zijn overheerlijk en de wijnen met zorg geselecteerd; hij zal je de beste wijnen van het moment voorstellen, een selectie uit zijn indrukwekkende wijnkelder die ongeveer 150 verschillende soorten wijnen telt. De sfeer is er zo hartelijk dat je je op bezoek waant bij vrienden.
Bovendien baten de eigenaars ook een kleine B & B uit in het aanpalende gebouw, waar je kan overnachten (na reservatie) na een avondje uitgebreid dineren (met overvloed aan alcohol).

Daarnaast doet Lamberto, afkomstig uit Bari, van achter zijn kookfornuis zijn uiterste best om keer op keer de zon opnieuw op je bord te doen (ver)schijnen!  Dit is geen man die in de schaduw blijft staan, ergens weggestopt in een keuken, zoals zo vaak het geval is, maar een chef die helemaal en met brio deelneemt aan het doen slagen van je bezoek.

Het is goddelijk, de Berebene hoeft niet jaloers te zijn op de enoteca die tegenwoordig een groot succes kennen! Het gaat hier over authenticiteit met een hoofdletter A!

Eigenlijk heb je maar één wens: hier zo snel mogelijk nog eens terug komen!

G. Toninato
Culinair Rapporteur

R. Toninato
Vertaling

 

Copyright – Alle rechten voorbehouden © Tous droits réservés

Gastronomie italienne Italiaanse
meilleur sommelier restaurant italien
slow food belgique belgie
Op het bord 70%
Service 75%
Interieur 75%
Is de moeite waard 80%

Adres

Madridstraat 6
8400 Oostende

Telefoon

+32

(0)59 80 19 84

Gesloten

Maandag, Zondag
Dinsdagnamiddag

Nous utilisons la technologie des cookies afin de faciliter la navigation sur ce site - Wij gebruiken cookies om de bezoeken van onze bezoekers van de site te vergemakkelijken.