Warning: Undefined variable $ub in /home/clients/74b059f347f2b27e532c97b4e52c9043/Gusto/wp-content/plugins/advanced-page-visit-counter/public/class-advanced-page-visit-counter-public.php on line 148

Warning: Undefined variable $ub in /home/clients/74b059f347f2b27e532c97b4e52c9043/Gusto/wp-content/plugins/advanced-page-visit-counter/public/class-advanced-page-visit-counter-public.php on line 160
RACINES - Italiaans Restaurant - Brussel Flagey Elsene

RACINES

Ambiance & interieur voor de bobo’s 

“Een typische osteria in Elsene voor het chique en mondaine Brusselse clientèle”: net zoals bij zijn neven « Caffè al dente » en « Gazzetta ». Maar hier houdt de vergelijking op; iedere andere gelijkenis is puur toeval.

Er is wel degelijk een wéreld van verschil: hier is het concept “100% Made in Italy”

De keuken is ‘op grootmoeders wijze’ en ‘doordrenkt’ met culinaire gewoonten uit Italië; de pasta’s bijvoorbeeld zijn zelfgemaakt en de ‘final touch’ is zeer overvloedig. Ugo, de chef, heeft van kleins af aan een passie voor ‘alles wat met brood bakken te maken heeft’; hij bakt iedere dag verscheidene broodjes, en per bakbeurt brengt hij graag variatie in de soorten granen die hij gebruikt en in de vorm van de broodjes.

In het kleine kruidenierswinkeltje aan de ingang van het gebouw kan je naast enkele wijnen ook confituren en een gamma aan (olijf)oliën vinden; het merendeel van de producten komt zelfs rechtstreeks van de productent en wordt exclusief door hen aangeboden.

Om etische redenen, verkiest het duo uitsluitend (duurzame) vis; dus je zal er geen tagliata of rundscarpaccio op de menu vinden, tot spijt van de vleesliefhebbers.

La commedia dell’arte…

Francesco « Il socio » zou zo uit één van de historische avonturen van de bekende Franse schrijver Alexandre Dumas gestapt kunnen zijn; en hij speelt zijn rol met verve: aan iedere tafel komt hij even zitten, legt hij de suggesties uitgebreid uit en vertelt enkele keukenverhalen.

Holy bloggers !

Zeer verrast door de media aandacht die dit restaurant krijgt want die beantwoordt gastronomisch gezien niet aan de verwachtingen. Het is goed, leuk, zonder meer.   De prijzen zijn eerder aan de hoge kant, hetgeen normaal lijkt omwille van de kwaliteit van de producten.

Dé ontmoetingsplaats voor Eurocraten en bloggers die dol zijn op nieuwe concepten op alle gebied.

Deze zaak is verre van een plaats waar je ‘moet geweest zijn’ om de Italiaanse gastronomie te ontdekken; maar hier kan je misschien wel een leuke tijd doorbrengen en genieten van een rode (bio) wijn bij een live concert of lekker relaxend in een ligstoel tijdens een picknick, in de tuin.

 

G. Toninato
Culinair Rapporteur

R. Toninato
Vertaling

Copyright – Alle rechten voorbehouden © Tous droits réservés

Gastronomie italienne Italiaanse
meilleur terrasse italienne - beste Italiaanse terras
Op het bord 45%
Service 60%
Interieur 75%
Is de moeite waard 40%

Adres

Elsensesteenweg 353
1050 Brussel

Telefoon

+32

(0)2 642 95 90

Gesloten

Zaterdag
Zondag

Nous utilisons la technologie des cookies afin de faciliter la navigation sur ce site - Wij gebruiken cookies om de bezoeken van onze bezoekers van de site te vergemakkelijken.