ROSSI - SLOW FOOD
Leuven
Felice Miluzzi
ROSSI - SLOW FOOD
Leuven
Felice Miluzzi
ROSSI - SLOW FOOD
Leuven
Felice Miluzzi

ROSSI – SLOW FOOD

De Amerikaanse droom met een Italiaans-Belgisch tintje.

De globetrotter Felice Miluzzi is afkomstig uit Rieti, een klein dorpje in de buurt van Rome.

Met meerdere diploma’s onder de arm, waarvan één van de universiteit voor Gastronomische Wetenschappen, trok hij rond in Italië om zijn dorst naar kennis op vlak van culinaire diversiteit te lessen.
Zijn culinaire bagage is goed gevuld met een waaier aan streekgebonden variëteiten, elk met de typische kenmerken van de regio. Hij verrijkte zijn kennis nog meer door te werken in grote restaurants waaronder dat van Massimo Bottura onder andere.

Zijn avonturiersdrang om nieuwe oorden op te zoeken, duwde hem richting België, en dit met slechts €300 op zak. En zo begint zijn Leuvens avontuur. Zeer snel vindt Felice Miluzzi werk in een zaak waar hij –puur bij toeval- zijn eigen baas kon worden. Hij kocht de handelszaak over van zijn eigen patron met de steun van zijn bank.

De kers op de taart is dat hij zijn vrouw, Yue, heeft ontmoet in zijn eigen restaurant en zo begint een mooi Italiaans liefdesverhaal!

Wat de keuken van Felice zo apart maakt, volgens mij zelfs vrij uniek in België, is dat ze je doet reizen, net zoals hij zelf deed, van noord naar zuid en van oost naar west door dit prachtige land Italië. Met de regelmaat van de klok verandert hij zijn kaart om een andere regio in de kijker te zetten: één maand Friuli, dan Lazio en ga zo maar verder, door de seizoenen heen.

Als je minder houdt van de rijkgevulde noordelijke keuken, aarzel dan niet om terug te keren om de zonnige keuken te proeven. Zo kan je de diversiteit van de Italiaanse keuken ook ontdekken, die véél meer is dan een eenvoudige spaghetti carbonara…

Felice Miluzzi is zeer actief op allerlei sociale netwerken, en hij communiceert zijn passie met verve.
Hij post kleine filmpjes die ik geweldig vind; ze zijn zeer goed gefilmd en ze geven je info over enkele Italiaanse gerechten die je doen watertanden en doen zin hebben om bij hem een leuk moment te beleven.

Verwacht geen luxueuze decoratie en tafelservies, de échte luxe ligt op je bord; deze keuze van geweldige producten, die thuis bereid worden en met respect voor de traditie, rechtvaardigt een prijs die iets hoger is dan gemiddeld.
Alhoewel Felice Miluzzi de tradities eert en respecteert, zal de grenzeloze en constant borrelende creativiteit van deze jonge chef-kok je verleiden met onverwachte combinaties.
G. Toninato
Culinair Rapporteur

R. Toninato
Vertaling

 

Copyright – Alle rechten voorbehouden © Tous droits réservés

Op het bord 60%
Service 60%
Interieur 45%
Is de moeite waard 60%

Adres

Standonckstraat 2
3000 Leuven

Telefoon

+32

(0)16 62 48 48

Gesloten

Zondag
Maandag

Nous utilisons la technologie des cookies afin de faciliter la navigation sur ce site - Wij gebruiken cookies om de bezoeken van onze bezoekers van de site te vergemakkelijken.