La Divina Commedia

Wat maakt het uit als ik naar de hel ga!

Dante Alighieri plaatste in zijn meesterwerk (la divina commedia) de fijnproevers en levensgenieters in de 3e en 5e cirkel van de hel.  Ik weet dus al waar ik naartoe ga na mijn dood.  Is het plezier van gezellig dineren en tafelen dit waard? Oh ja Natuurlijk, met plezier neem ik de gevolgen er bij!

Een zeer misleidende buitenkant

Aan de zijkant heeft het restaurant een toonbank, volledig in de spirit van “street food” waar pasta-bekers van verschillende groottes met een ruime keuze aan sauzen aangeboden worden. En het is een echt succes, wat dagelijks onvermijdelijk tot lange rijen watertandende studenten leidt.

Maar dit geeft ook een vertekend beeld van de échte culinaire parel die zich binnenin bevindt.

Idyllische ervaring.

Het interieur is atypisch en warm ingericht, met een gezellige semi-open keuken waar je helemaal achteraan de befaamde pasta-toonbank kan zien. Maar toch ondervind je er geen noemenswaardig ongemak van (geen lawaai of dergelijke); binnenin heerst er een cosy sfeer.

De horeca is absoluut niet het universum van de chef, en toch ben ik ben zeer aangenaam verrast door het resultaat!  Geen énkele valse noot te bespeuren, van het voorgerecht tot het dessert; je valt van de ene culinaire verrassing in de andere.
Om dit niveau in zo’n korte tijd te bereiken, moet de jongeman óf erg talentvol zijn óf omringd zijn door talentvolle mensen.
Ik kan de keuken met geen andere vergelijken; de stijl is «authentiek chic».

De chef-kok is nauwgezet en minutieus, alles is tot in de puntjes verzorgd. Ik durf hem tippen als één van de rijzende sterren van de Italiaanse gastronomie in Vlaams-Brabant. Ik geef wel toe dat de gehanteerde prijzen een voorbode zijn van deze zeer mooie toekomst, maar dat houdt me niet tegen om snel terug te keren!

LDC: “Een familieaangelegenheid”

Wie doet nu wat bij deze fantastische familie Agrigento? Emilie is de gastvrouw en tevens de echtgenote van Gioele, de getalenteerde jonge chef-kok.

Zijn ouders zijn onlangs gearriveerd, rechtstreeks van Sicilië, om hun jongste telg te komen helpen.

De moeder zorgt voor de bereiding van de zelfgemaakte pasta en sauzen voor de “take away”, terwijl de vader het koken en verkopen van fusilli voor zijn rekening neemt.

En de jonge Dante? Wel die wacht vol ongeduld op de komst van zijn kleine zusje Olivia om haar te laten zien dat hun vader een held is in de keuken!

 

G. Toninato
Rapporteur Culinaire

R. Toninato
Vertaling

 

Copyright – Alle rechten voorbehouden © Tous droits réservés

Gastronomie italienne Italiaanse
meilleur sommelier restaurant italien
meilleur terrasse italienne - beste Italiaanse terras
Op het bord 80%
Service 70%
Interieur 75%
Is de moeite waard 80%

Adres

Rector De Somerplein, 15
3000 Leuven

Telefoon

+32

(0)16 89 81 75

E-mail & Website

Gesloten

Zondag
Maandag

Nous utilisons la technologie des cookies afin de faciliter la navigation sur ce site - Wij gebruiken cookies om de bezoeken van onze bezoekers van de site te vergemakkelijken.