UN ALTRO MONDO

UN ALTRO MONDO

Nieuwe eigenaar sinds januari 2018, de chef van het restaurant “Le Second Degré” in Brussel heeft de zaak overgenomen.

Giuseppe Santoro heeft zijn keuken een beetje verwaarloosd om zijn overweldigende passie voor de producten en wijnen van zijn land te delen en om dichter bij zijn gasten te staan. Het was een zeer lovenswaardig voornemen.

Hij had zich omringd met een team dat volledig toegewijd was aan haar service, maar dat jammergenoeg niet bij hem paste en zijn persoonlijkheid niet weerspiegelde, niet in de borden en niet in de zaal.  Er was als het ware een haar in de boter.  Na lang aarzelen heeft hij zijn koksmuts van de haak genomen, en dat heeft hem geen windeieren gelegd, want, als je kijkt naar het resultaat de dag van vandaag, is het nogal verbluffend.

Hij heeft besloten de controle over het fornuis terug op zich te nemen en de fakkel om zijn passie over te brengen door te geven aan zijn personeel.  Hij leerde hen hoe ze de talrijke liefhebbers van de Italiaanse keuken in Waals-Brabant konden laten wegdromen en in hun gedachten laten reizen naar Italië!

Dit was veel makkelijker dan een kok proberen te kneden naar zijn culinair evenbeeld; want vroeg of laat wil iedere gepassioneerde chef-kok zijn/haar identiteit en eigen touch in de gerechten integreren, hetgeen hen ook niet echt kwalijk genomen kan worden.

Tijdens een thema-avond (Piemonte) heeft de Chef, samen met zijn team, ons echt verbaasd: van de situatie van vroeger was niets meer te merken: er heerste een adembenemende professionaliteit en een perfecte synchronisatie tussen de zaal en de keuken,..  De speeltijd is voorbij, en heeft plaats gemaakt voor het serieuze werk: het wordt allemaal met een glimlach gedaan van begin tot eind … Zouden ze allemaal “rijper” zijn geworden ?

Soberheid, kleuren en smaak!

De gerechten zijn verrukkelijk en mooi in balans, en in combinatie met de langverwachte terugkeer naar de decoratieve soberheid op het bord, is het een waar genot voor de smaakpapillen en voor de ogen! Wij wensen hen alle succes toe want het werk loont en -we hebben het zelf geconstateerd- ze zijn constant op zoek naar perfectie en home made !

G. Toninato
Culinair Rapporteur

R. Toninato
Vertaling

 

Copyright – Alle rechten voorbehouden © Tous droits réservés

Op het bord 80%
Service 75%
Interieur 70%
Is de moeite waard 85%

Adres

Chaussée de Louvain 406
1300 Wavre

Telefoon

+32

(0)10 24 35 95

E-mail & Website

Gesloten

Zaterdag
Zondag

Nous utilisons la technologie des cookies afin de faciliter la navigation sur ce site - Wij gebruiken cookies om de bezoeken van onze bezoekers van de site te vergemakkelijken.