UN ALTRO MONDO
Wavre
Luca Gaviglio
UN ALTRO MONDO
Wavre
Luca Gaviglio
UN ALTRO MONDO
Wavre
Luca Gaviglio

UN ALTRO MONDO

E perchè no ”Un Altro Universo” ?

 

“Un Altro Mondo”is al vele jaren een gerenommeerd restaurant in Waals-Brabant, dat gekend staat om haar rustico-moderne Italiaanse keuken.  Een klein jaar geleden is “Un Altro Mondo” van eigenaar veranderd, en dit heeft voor een vleugje jeugdigheid in de keuken gezorgd, terwijl aan de stijl in de zaal niets is veranderd.

 

Luca en Caroline Gaviglio, de voormalige eigenaars van het restaurant “Second Degré” in Brussel, liggen aan de basis van een gastronomische omwenteling in Waver: het jonge wonderkind neemt je mee naar een ander universum waar “WOW” het vaakst klinkt en waardoor je zelf met water in je mond wacht op de wonderen van dit kleine talent in de Italiaanse keuken.

“Culinaire kunst” in zijn puurste betekenis.

Luca heeft zijn sporen verdiend bij grote restaurants, onder andere bij “Da Mimmo”, waarvan hij één van de iconische gerechten op zijn eigen menukaart heeft staan.  Hij heeft snel een eigen persoonlijke stijl ontwikkeld, waarbij de esthetiek het evenwicht tussen de smaken nooit uit balans zal brengen. Meer nog, de elegantie van zijn gerechten is vrij opmerkelijk, het zijn echte kleine meesterwerken op porselein.

Wat als… 3-gangen-menu’s uitsluitend uit desserts bestonden? 

Het dessert is vaak het zwakke punt van de Italiaanse keuken in België, maar hier is het één van de hoogtepunten.  Het is echt aangeraden om nog wat plaats over te houden voor een dessertje;  je gaat er anders echt spijt van hebben.

Als de hashtag “#ILoveMyJob” bestaat, is deze ongetwijfeld voor hem gemaakt.

Zijn passie voor koken is voor hem zijn manier van leven, dat zie je onmiddellijk, dat merk je aan de kleine dingen. Het volledige team van vorige eigenaar is bij hem gebleven; dat zegt ook genoeg!

En ze werken met veel enthousiasme samen: Caroline en Luca zijn beiden in staat geweest om het heilige vuur te doen heropleven, een vuur dat slechts zeer zelden brandt in deze zeer gecompliceerde wereld van de horeca. Een toekomstige grote chef in wording, ik ben er zeker van, een rijzende ster in onze Italo-Belgische sterrenhemel.

G. Toninato
Culinair Rapporteur

R. Toninato
Vertaling

 

Copyright – Alle rechten voorbehouden © Tous droits réservés

 

Nieuwe eigenaar sinds januari 2018, de chef van het restaurant “Le Second Degré” in Brussel heeft de zaak overgenomen.

Giuseppe Santoro heeft zijn keuken een beetje verwaarloosd om zijn overweldigende passie voor de producten en wijnen van zijn land te delen en om dichter bij zijn gasten te staan. Het was een zeer lovenswaardig voornemen.

Hij had zich omringd met een team dat volledig toegewijd was aan haar service, maar dat jammergenoeg niet bij hem paste en zijn persoonlijkheid niet weerspiegelde, niet in de borden en niet in de zaal.  Er was als het ware een haar in de boter.  Na lang aarzelen heeft hij zijn koksmuts van de haak genomen, en dat heeft hem geen windeieren gelegd, want, als je kijkt naar het resultaat de dag van vandaag, is het nogal verbluffend.

Hij heeft besloten de controle over het fornuis terug op zich te nemen en de fakkel om zijn passie over te brengen door te geven aan zijn personeel.  Hij leerde hen hoe ze de talrijke liefhebbers van de Italiaanse keuken in Waals-Brabant konden laten wegdromen en in hun gedachten laten reizen naar Italië!

Dit was veel makkelijker dan een kok proberen te kneden naar zijn culinair evenbeeld; want vroeg of laat wil iedere gepassioneerde chef-kok zijn/haar identiteit en eigen touch in de gerechten integreren, hetgeen hen ook niet echt kwalijk genomen kan worden.

Tijdens een thema-avond (Piemonte) heeft de Chef, samen met zijn team, ons echt verbaasd: van de situatie van vroeger was niets meer te merken: er heerste een adembenemende professionaliteit en een perfecte synchronisatie tussen de zaal en de keuken,..  De speeltijd is voorbij, en heeft plaats gemaakt voor het serieuze werk: het wordt allemaal met een glimlach gedaan van begin tot eind … Zouden ze allemaal “rijper” zijn geworden ?

Soberheid, kleuren en smaak!

De gerechten zijn verrukkelijk en mooi in balans, en in combinatie met de langverwachte terugkeer naar de decoratieve soberheid op het bord, is het een waar genot voor de smaakpapillen en voor de ogen! Wij wensen hen alle succes toe want het werk loont en -we hebben het zelf geconstateerd- ze zijn constant op zoek naar perfectie en home made !

G. Toninato
Culinair Rapporteur

R. Toninato
Vertaling

 

Copyright – Alle rechten voorbehouden © Tous droits réservés

Op het bord 80%
Service 75%
Interieur 70%
Is de moeite waard 85%

Adres

Chaussée de Louvain 406
1300 Wavre

Telefoon

+32

(0)10 24 35 95

E-mail & Website

Gesloten

Zaterdag
Zondag

Nous utilisons la technologie des cookies afin de faciliter la navigation sur ce site - Wij gebruiken cookies om de bezoeken van onze bezoekers van de site te vergemakkelijken.