MEMMI SI

Voorgoed gesloten

Buona cucina e buon vino, è il paradiso sulla terra, We konden het zelf niet beter zeggen!

Sommigen wachten al lang op de komst van de Messias, wij moesten lang wachten op de komst van een écht Italiaans restaurant.

Hallelujah!

Echte liefhebbers van de Transalpijnse keuken en fijnproevers van Waals-Brabant zullen overdonderd worden: Er is maar één adres in Waterloo dat hun honger (letterlijk en figuurlijk) kan stillen, en dat is “Memmi Si”! Totdat het tegendeel bewezen is.

We zijn niet bang om dit neer te schrijven; het is gedaan alleen maar om met respect voor traditie de kleuren van de “bandiere” te verdedigen.  Het is immers nogal gemakkelijk om gerechten te bereiden die tegelijkertijd “inventief” en “authentiek” zijn, gewoon door wat populaire recente invloeden samen te voegen, zolang de kerk maar in het midden wordt gehouden.

Zijn lange carrière en zijn vele ervaringen hebben van Stefano een culinair kunstenaar gemaakt, de naam “Chef” zéker waardig.  Zelf is hij volkomen op zijn gemak in ‘zijn’ concept, maar hij wordt niet altijd begrepen door de lokale bevolking, omdat ze een Belgisch-Italiaanse keuken gewoon zijn die veel te vaak aan hun goesting en gewoonten is aangepast en hierdoor vaak totaal van smaak is veranderd.

Hij heeft een grote kennis van de producten, hij kan overweg met zijn gereedschappen en heeft de kooktechnieken perfect onder de knie;  als je er een etiket op wil plakken, dan beoefent hij een “dynamische cuisine”.

Stefano is het gewoon om recepties voor enkele honderden mensen te organiseren; daarom zal hij zéker aan je verwachtingen voldoen wanneer hij zich uitsluitend hoeft te focussen op alles wat op en rond die ene opvallende tafel gebeurt die prominent in het midden van de keuken staat;  deze ‘smaakvolle’ formule biedt Stefano aan voor ‘s avonds, en enkel na reservatie.

Natuurlijk gaat deze gastronomische ervaring vergezeld van een selectie van speciale wijnen die hij persoonlijk heeft uitgekozen.

We hebben het nog niet over de prijs gehad; het beste hebben we voor het laatste gehouden! Zijn “Dynamich” menu kost slechts €25.00  (voorgerecht, hoofdgerecht en dessert) tijdens de lunch (12:00-14:00).

Memmi is onze «My Real Italian Friend» geworden.

G. Toninato
Culinair Rapporteur

R. Toninato
Vertaling

 

Copyright – Alle rechten voorbehouden © Tous droits réservés

Gastronomie italienne Italiaanse
meilleur sommelier restaurant italien
Op het bord 65%
Service 70%
Interieur 70%
Is de moeite waard 65%

Adres

Chaussée de Bruxelles 358
1410 Waterloo

Telefoon

+32

(0)2 354 55 80

E-mail & Website

Gesloten

Iedere
avond

The map ID you have entered does not exist. Please enter a map ID that exists.

Nous utilisons la technologie des cookies afin de faciliter la navigation sur ce site - Wij gebruiken cookies om de bezoeken van onze bezoekers van de site te vergemakkelijken.