LA STRADA

«Als je even mooi zingt als je gevederd bent»

Het gebouw is onlangs gerenoveerd, en deze opfrissing is echt goed geslaagd; het geeft La Strada de allures van een groot gastronomisch restaurant.

Een prachtige open keuken staat er centraal, waar een grote keukenploeg in alle stilte -bijna ascetisch- druk in de weer is. Op een opvallende rekkenkast kan je -zonder overdrijven- de complete collectie van een kleine scheikundige/chemicus vinden: potjes vol mengsels en additieven, in alle soorten en maten.  Het vervolg konden we al raden…

Een moleculaire keuken, een beetje…veel…

Er is geen rode draad te vinden in de menu-kaart van dit restaurant; het is een allegaartje van stijlen en genres die met elkaar vloeken, onder het motto ‘voor elk wat wils’. Maar al dat werk en moeite lijken eerder parels voor de zwijnen.

De kloof tussen het overvloedig gebruik van moleculaire ingredienten en een eenvoudige keuken is immens groot. Als ze de voorgerechten en de desserten beter onder de knie krijgen, zouden die wel eens onmisbaar kunnen worden voor dit restaurant.

“To be or not to be” een Italiaans restaurant.

Op hun website staat zwart op wit : « Italiaans culinair temperament met een Belgisch tintje!”

De jonge sous-chef Christopher heeft veel talent, de borden lopen over van zijn inspiratie en verbeelding. Hij bevindt zich tussen (culinaire) werelden in; aan de ene kant een hypermoderne keuken en aan de andere kant de keuken van chef Pierro die veel klassieker is.

Deze generatie-clash zou voor een goed evenwicht moeten gaan zorgen –dat hoop ik toch voor hen- en vooral voor een gemeenschappelijke touch/stempel, en waarom niet een gemeenschappelijke touch/stempel die veel meer Italiaans-getint is?

 

G. Toninato
Culinair Rapporteur

R. Toninato
Vertaling

 

 

Copyright – Alle rechten voorbehouden © Tous droits réservés

Gastronomie italienne Italiaanse
Op het bord 60%
Service 75%
Interieur 85%
Is de moeite waard 65%

Adres

Rijksweg, 634
3620 Maasmechelen

Telefoon

+32

(0)89 76 69 12

Gesloten

Zaterdagmiddag & Zondagmiddag
Maandag

Nous utilisons la technologie des cookies afin de faciliter la navigation sur ce site - Wij gebruiken cookies om de bezoeken van onze bezoekers van de site te vergemakkelijken.