Warning: Undefined variable $ub in /home/clients/74b059f347f2b27e532c97b4e52c9043/Gusto/wp-content/plugins/advanced-page-visit-counter/public/class-advanced-page-visit-counter-public.php on line 148

Warning: Undefined variable $ub in /home/clients/74b059f347f2b27e532c97b4e52c9043/Gusto/wp-content/plugins/advanced-page-visit-counter/public/class-advanced-page-visit-counter-public.php on line 160
MIRANDA - De 50 beste Italiaanse restaurants - Brussel Châtelain

MIRANDA

Een waar gastronomisch juweeltje in het hart van Elsene!

Het is zeer moeilijk te kiezen uit een kaart boordevol ongewone creaties, hetgeen op zich al het vermelden waard is, want de gewoontes van klanten veranderen is in deze tijd niet zonder risico.

Ieder gerecht is een juweeltje op zich, en zelfs aan het ‘juwelenkistje’ is gedacht; de presentatie  is een reflectie van het culinaire genre: de “typische regionale” gerechten worden opgediend in traditionele kleurrijke borden, in tegenstelling tot wat ik de “cucina creativa” zou durven noemen die geserveerd wordt in moderner servies…

De vindingrijkheid van de chef wordt grotendeels bepaald door de seizoenen en zijn gemoedstoestand drukt een stempel op zijn creativiteit.
Men heeft beide genres –ook al is het verschil heel groot- perfect onder de knie; en ze zouden alle smaakpapillen moeten bekoren.
De porties zijn overdadig, en voor een dessert is er dan ook jammer genoeg weinig plaats over.

Wat de norm zou moeten zijn, is hier net de uitzondering.  Lekkere wijnen worden per glas aan een correcte prijs aangeboden, en voor het water wordt er geen schandalig hoge prijs aangerekend, hetgeen nogal gebruikelijk kan zijn.

Een spiegelspel dat het hoofd van meer dan één persoon zal doen tollen.

Wit overheerst in dit zeer minimalistisch interieur; de blauwe tint van een blauwe zetel verfraait het geheel. Dit doet me eigenlijk denken aan het mooiste Italiaanse restaurant van de hoofdstad.  En de gelijkenis stopt evenwel niet; ook hier zwaaien broer en zus de scepter: Maria Concetta staat klaar om u te verwelkomen, terwijl Chef Alessandro in de keuken zijn creaties in stilte klaar maakt.

Een aantrekkelijke plek die een duwtje in de rug nodig heeft !

G. Toninato
Culinair Rapporteur

R. Toninato
Vertaling

Copyright – Alle rechten voorbehouden © Tous droits réservés

Gastronomie italienne Italiaanse
meilleur restaurant italien gastronomique - beste Italiaans restaurant België
Le meilleur restaurant italien - Het beste Italiaans restaurant
meilleur sommelier restaurant italien
meilleur terrasse italienne - beste Italiaanse terras
Dans l'assiette 75%
Service 70%
Décoration intérieure 75%
Vaut le déplacement 85%

Adres

Pagestraat 38
1050 Brussel

Telefoon

+32

(0)2 544 00 08

E-mail & Website

Gesloten

Maandag
Zondagavond

Nous utilisons la technologie des cookies afin de faciliter la navigation sur ce site - Wij gebruiken cookies om de bezoeken van onze bezoekers van de site te vergemakkelijken.