Maccheroni
Liège
Eric Lecuyer
Maccheroni
Liège
Eric Lecuyer
Maccheroni
Liège
Eric Lecuyer

ALTRO MACCHERONI

Ik heb mij toch laten vangen in de carré, in deze Vurige Stede die leeft op het ritme van de Italiaanse diaspora, een stad die ooit herdoopt zou mogen worden in ‘Liegi’.

Men vroeg me of ik de messias eens wilde ontmoeten (neen, niet de échte, want water in wijn veranderen, dat kan hij niet): iemand die mensen samenbrengt, jong&oud, arm&rijk, dik&dun.  Hier is het dus, deze befaamde plaats, “Le Maccheroni” genoemd, waar iedereen elkaar ontmoet!

Ik ben altijd nogal sceptisch geweest als een zekere Pierre, Paul of Jacques zich wou gaan bezig houden met pasta’s en dergelijke; ik heb al veel catastrofes gezien en gehoord.

Maar als je mentor Leandro Segati heet, een haast mytische naam van de metropool, vandaag helaas verdwenen, verandert alles! en ja, kan mag je zelfs Eric heten.

Deze laatstgenoemde werd gekneed, gerold, en uiteindelijk volledig gevormd door het advies van de Maestro. Het resultaat is verbluffend, hij speelt simpelweg in een andere league… en doet zelfs beter dan heel wat échte macaroni !

‘Erico’ won meteen mijn sympathie, in eerste instantie door de sereniteit die hij uitstraalt, maar toch vooral door zijn knowhow, zijn passie en zijn liefde voor de Italiaanse keuken. In alle eerlijkheid: ik had nooit gedacht dat hij op dit niveau zou kunnen presteren.
Niet alleen beheerst hij volledig het maken van de deeg, maar respecteert hij ook nauwgezet de authentieke recepten die aan hem zijn overgedragen, zonder daar een zwart-geel-rode toets aan toe te willen voegen.

Gezelligheid is het sleutelwoord.

Er heerst een uitzonderlijke sfeer in dit restaurant: iedereen groet iedereen, iedereen proeft wijnen samen, iedereen praat met en tegen elkaar; je voelt je heel snel opgenomen in deze kleine “Siciliaanse Clan”.

En zoals een gezegde luidt: het is beter om spaghetti met vrienden te eten dan kaviaar met onnozelaars.

Voor de wijn hanteren ze een unieke kurkgeld, die de mogelijkheid biedt om zeer goede wijnen te drinken zonder gigantische prijzen te moeten betalen.
Elke zaterdag staat er op de toog een Metusela of Salmanazar, van een heel mooi wijnhuis van de Laars, die per glas of per karaf verkocht wordt. De beslissing is dan aan jou.

Ik begin me meer en meer af te vragen of ik geen gastronomisch asiel zou aanvragen in deze “Stad van Prins-Bisschoppen”!

G. Toninato
Rapporteur Culinaire

R. Toninato
Vertaling

Copyright – Alle rechten voorbehouden © Tous droits réservés

Op het bord 80%
Service 75%
Interieur 75%
Is de moeite waard 80%

Adres

Rue Saint Paul, 5
4000 Luik

Telefoon

+32

(0)4 222 91 99

E-mail & Website

Fermé

Gesloten

‘s avond’s
Zondag

Nous utilisons la technologie des cookies afin de faciliter la navigation sur ce site - Wij gebruiken cookies om de bezoeken van onze bezoekers van de site te vergemakkelijken.