Warning: Undefined variable $ub in /home/clients/74b059f347f2b27e532c97b4e52c9043/Gusto/wp-content/plugins/advanced-page-visit-counter/public/class-advanced-page-visit-counter-public.php on line 148

Warning: Undefined variable $ub in /home/clients/74b059f347f2b27e532c97b4e52c9043/Gusto/wp-content/plugins/advanced-page-visit-counter/public/class-advanced-page-visit-counter-public.php on line 160
CiPiaCe beste Italiaans restaurant Cocktails Bar Brussel St-Gillisvoorplein

italiaans restaurant

CiPiaCe

Never! Nooit van mijn leven! Over mijn lijk!…

Ik had me nooit kunnen voorstellen dat een horecazaak als “CiPiaCe” ooit deel zou kunnen uitmaken van de selectie van Gusto Cultura.

Ik was er immers van overtuigd dat cocktails allemaal met dezelfde prefab hyperalcoholische en zeer gesuikerde mengels “geshaket” worden, en daardoor in mijn ogen niets te maken hebben met gastronomie. Ik was er heilig van overtuigd zelfs. Tot vandaag, dus. Mea Culpa, Mea magna culpa!

Een influencer die weet hoe te influencen!

De vele berichten en uitnodigingen van Giorgia, de eigenares van de CiPiaCe, om haar etablissement te komen ontdekken, waren allemaal onbeantwoord van mijn kant gebleven, omdat ik toen ten onrechte vond dat er geen plaats was voor een cocktailbar in een restaurantgids.

Voor de zoveelste keer gevraagd en gepolst door een instagram influencer, die ik tegenkwam op een “cocktail”-party, werd de druk echt gevoeld, en had ik geen andere keuze dan naar de ‘plaats van de misdaad’ te gaan.

Vol vooroordelen, en met een besluit dat al gemaakt was, ging ik als een koppige ezel naar CiPiaCe  en daar kreeg ik een spreekwoordelijke klop van in dit geval de cocktailstamper. Recht in mijn gezicht.

Ik dank “Lucie en Giorgia” voor hun aandringen, omdat ik anders deze vrij unieke ervaring zou gemist hebben.

Is niet Mixologists die wil!

Naar mijn mening zijn barmannen kunstenaars en artiesten die werken zonder een vangnet.   Naast de show die ze geven tijdens het shaken van de overheerlijke drank -met alle risico’s van dien trouwens- hebben ze ook de moeilijke taak om drankjes aan te bieden die bij je moeten passen, die het dichtst bij je smaak liggen, en daarbij voegen ze nog enkele subtiele verschillen toe om je eens iets anders te laten ontdekken dan de eeuwige grote klassiekers.

De storytelling is een integraal onderdeel van de hele ceremonie, vergelijkbaar met die van de sommeliers, maar met één verschil. Bij de sommelier ligt de nadruk en de kracht om je te laten reizen door een verhaal te vertellen, dat van en over de producenten en over hun producten; om een ​​wijn te suggereren volgens zijn eigen smaak en persoonlijke criteria. Ik wil hier zeker de stiel van sommelier niet denigreren, maar het lijkt mij dat het iets eenvoudiger is, zonder een kortere weg te willen nemen: gewoon een kurkentrekker en “that’s it”.

En hoe zit het met het koken en de keuken in dit alles?

Het is gewoon perfect, geen foute aantekeningen, alles is echt geweldig: alleen maar gewerkt met kwaliteitsproducten, de nodige aandacht voor de presentatie en foodpairing dat héél goed werkt met het woord “cocktail” en “cucina Italiana”.

Als mijn geheugen me niet in de steek laat, is het misschien wel de eerste keer dat het “wauw” effect in symbiose en harmonie was zowel op het bord als in het glas! Het is gewoon subliem, het is echt een ervaring om opgedaan te hebben!

Je krijgt er niet genoeg van, en wilt meer en meer, het is haast een verslaving. Ik voel de eerste symptomen al opkomen …

G. Toninato
Culinair Rapporteur

R. Toninato
Vertaling

Copyright – Alle rechten voorbehouden © Tous droits réservés

Gastronomie italienne Italiaanse
meilleur terrasse italienne - beste Italiaanse terras
Op het bord 80%
Service 90%
Interieur 85%
Is de moeite waard 85%

Adres

Sint-Gillisvoorplein 49a
1060 Brussel

Telefoon

+32

(0)470 33 83 93

E-mail & Website

www.cipiace.be

Gesloten

Maandag, Dinsdag, Woensdag, Donderdag, Vrijdag
de namiddagen

Nous utilisons la technologie des cookies afin de faciliter la navigation sur ce site - Wij gebruiken cookies om de bezoeken van onze bezoekers van de site te vergemakkelijken.