Les 10 meilleurs restaurants italiens de Belgique - De 10 beste Italiaanse restaurants in België

San Daniele ofte wel « I grandi classici »

Op het eerste gezicht, gaat het er in San Daniele gemoedelijk aan toe. Je zou kunnen denken dat de tijd hier is stil blijven staan, maar dan wel in de positieve zin van het woord.

De inrichting is sober en de sfeer is rustgevend en zeer klassiek. Dit zal je aandacht zeker niet afleiden van de reden waarom je hier bent: het prikkelen van je smaakpapillen.
In het bord vind je identiek dezelfde indruk terug, namelijk deze van rust, voorliefde voor traditie en vakmanschap.

Als je de kans hebt om chef Franco Spinelli te ontmoeten, zal je onmiddellijk begrijpen dat deugdelijkheid en authenticiteit de rode draad zijn van dit restaurant.

San Daniele is opnieuw een voorbeeld van een mooi familie-avontuur:
Vader Antonio Spinelli ontfermt zich over de zaal en hij wordt hierin bijgestaan door zijn echtgenote Francine De Leener en door zijn tweede zoon Stefano, de sommelier van het huis. Gebaseerd op de ervaring die hij heeft opgedaan in de grote huizen van de hoofdstad, presenteert Antonio de gerechten op een dientafel in de zaal: hij snijdt er het vlees voor, fileert er de vis en dresseert finaal je bord.
Het is een ware belevenis wanneer hij dit aan je tafel doet. Deze service « Made in France » geeft de gerechten een extra dimensie.
Je zal vaststellen dat de gastronomische keuken van morgen meer en meer terugkeert naar de essentie: de smaak !

Ik hoop dat deze terugkeer naar de basis, de drang om op het bord ware kunstwerken te creëren en overdreven visuele effecten toe te voegen, terug op de tweede plaats zal zetten.
Bij de gerechten van de Chef Franco Spinelli is er geen overdaad aan decoratie en verfraaiingen …
Alles draait om traditie en authenticiteit.

En dit vind je ook terug gedurende de volledige maaltijd: een perfecte balans tussen «niet te veel» en «niet te weinig»! Er «ontploft» niets in je mond, alles zit hem in de subtiliteit en finesse. Begrijp me niet verkeerd en denk vooràl niet dat de gerechten geen smaak hebben, integendeel! Wat kruiden hier, een sausje daar, en je smaakpapillen hebben gegarandeerd de indruk van «déjà goûté», van smaken van vroeger, van herinneringen.

Men proeft in de Italiaanse keuken van San Daniele immers een invloed die zijn oorsprong kent in alle grote Europese keukens.

G. Toninato
Culinair Rapporteur

R. Toninato
Vertaling

 

Copyright – Alle rechten voorbehouden © Tous droits réservés

Gastronomie italienne Italiaanse
meilleur sommelier restaurant italien
Op het bord 80%
Service 90%
Interieur 65%
Is de moeite waard 85%

Adres

Keizer Karellaan 6
1083 Brussel

Telefoon

+32

(0)2 426 79 23

E-mail & Website

Gesloten

Maandag
Zondag

Nous utilisons la technologie des cookies afin de faciliter la navigation sur ce site - Wij gebruiken cookies om de bezoeken van onze bezoekers van de site te vergemakkelijken.