Warning: Undefined variable $ub in /home/clients/74b059f347f2b27e532c97b4e52c9043/Gusto/wp-content/plugins/advanced-page-visit-counter/public/class-advanced-page-visit-counter-public.php on line 148

Warning: Undefined variable $ub in /home/clients/74b059f347f2b27e532c97b4e52c9043/Gusto/wp-content/plugins/advanced-page-visit-counter/public/class-advanced-page-visit-counter-public.php on line 160
SENZANOME - De 10 Beste Italiaanse Restaurants - Brussel Zavel

Les 10 meilleurs restaurants italiens de Belgique - De 10 beste Italiaanse restaurants in België

Senzanome – Hét Italiaans gastronomisch restaurant

Het contrast is adembenemend!

Senzanome had zijn oog laten vallen op een pand, dat dateert uit het midden van de 17de eeuw en gebouwd is in de neo-klassieke stijl, typisch voor het ‘Oude Brussel’.  Op het eerste gezicht een vreemde keuze, want het was niet meer dan een vervallen gebouw, bijna een ruine. En ze hebben dit pand omgetoverd tot één van de beste en prachtigste eetgelegenheden van de hoofdstad. Met open mond staar je naar een adembenemende decoratie, in een “50 Tinten van blauw” thema.  Het is tegelijk stijlvol én sober. En dit trendy design maakt van deze locatie “The Place to Be” van de hoofdstad.

Senzanome is uniek in zijn soort in Brussel, zowel voor de ogen als voor de smaakpapillen.

Nadia vrouw des huizes is een echte kameleon: ben je discreet, dan is zij dat ook; ben je eerder joviaal en uitbundig, dan zal zij dat evenzeer zijn. Met ijzeren hand , maar wel in een fluwelen handschoen, dirigeert ze haar zaalpersoneel met klasse, dan eens als een bezorgde moeder met haar kinderen, dan eens als een echte chef. Ze is het kloppend hart van deze zaak.

Chef-kok Giovanni is gewoonweg “buiten categorie”! Er zijn er géén twee zoals hij in het Italiaanse gastronomische wereldje, hier in België. Het is niet dat hij béter is dan een andere chef-kok, maar hij is gewoon compléét anders dan alle anderen. Daarnaast assisteert en ondersteunt een toegewijde en gepassioneerde ploeg hem, zoals een co-piloot in een auto-race.  Giovanni is de artiest, de ontwerper!

Een geweldig en hoogstaand menu, qua kleur en smaak.

De maaltijd heeft haast iets religieus: ieder bord is de vrucht van een zeer delicate, complexe arbeid–haast monnikenwerk- en van het nastreven van de perfecte combinatie.  Niets wordt aan het toeval overgelaten: ieder ingredient heeft een uiterst belangrijke rol in het geheel.  En iets overlaten op je bord, of zelfs helemaal niet proeven en opzij leggen, is het equivalent van een zalig moment opzij leggen, van een gevoel dat je iets prachtigs gemist hebt.

Ze beschikken over een voortreffelijke wijnkelder –met een prachtig gewelfd plafond uit de 17de eeuw trouwens- met meer dan 200 flessen van over de Alpen, van de mooiste en meest gerenommeerde Italiaanse wijnhuizen.  Sommelier stelt de perfecte wijn bij jullie maaltijd voor. ‘Sommelier zijn’, is bij hem als het ware aangeboren: hij heeft een kennis en bezit de gave om zijn passie over te brengen zodat je steeds meer wil weten over de wijn en druif die hij heeft aangeraden.

De kwaliteit van de producten, de creativiteit en het uitzonderlijk hoge niveau van alles in zijn totaal rechtvaardigen ruimschoots de gevraagde prijs.

Het restaurant van Nadia en de chef-kok Chef Giovanni Bruno

G. Toninato
Culinair Rapporteur

R. Toninato
Vertaling

Copyright – Alle rechten voorbehouden © Tous droits réservés

Ristorante Senzanome Giovanni Bruno - gastronomie italienne Place du Petit Sablon 1, 1000 Bruxelles michelin
play-sharp-fill

Senzanome Het beste Italiaans restaurant Brussel

Gastronomie italienne Italiaanse
meilleur restaurant italien gastronomique - beste Italiaans restaurant België
Op het bord 90%
Service 75%
Interieur 85%
Is de moeite waard 95%

Adres

Kleine Zavel, 1
1000 Brussel

Telefoon

+32

(0)2 223 16 17

Gesloten

Zaterdagmiddag
Zondag

Nous utilisons la technologie des cookies afin de faciliter la navigation sur ce site - Wij gebruiken cookies om de bezoeken van onze bezoekers van de site te vergemakkelijken.