La Ciociara
LIEGE
Marina & Gianni
La Ciociara
LIEGE
Marina & Gianni

La Ciociara

Come veramente a casa.

Ciociara is een regio ten zuidoosten van Rome, de regio waar Marina, de gastvrouw, vandaan komt.  Vandaar de naam van het restaurant; het is geen  verwijzing naar de film van Vittorio De Sica –zoals men zou kunnen denken.

Gianni de « firewall ».

Gianni is een persoon met een kleurrijk karakter en erg populair in de provincie Luik.  Hij runt subtiel La Ciociara, maar ik ben lang niet zeker of het effectief de klant is die kiest wat hij/zij zal eten of…

Hij is een topmanager, hij kent de gewoontes en smaken van al zijn klanten.  Maar hij is bijvoorbeeld ook degene die het sluitingsuur bepaalt en niet de consument.

Hij is niet het type persoon dat gemakkelijk water bij de wijn doet.

Nu we het toch over wijn hebben, dat is echt zijn stokpaardje: hij biedt een zeer mooie selectie wijnen aan en ze komen niet persé van de bekende huizen of domeinen.

Marina, Marina, Marina…

In haar open keuken is Marina druk bezig haar bezoekers te verwennen.  Ze beschouwt hen niet alleen maar als klanten, voor haar zijn ze véél meer dan dat!

La Ciociara is totaal niet te vergelijken met de vele etablissementen die al 15 decennia lang verschillende penne recepten en andere vereenvoudigingen van de Italiaanse keuken aanbieden. Ze koos voor een keuken die tegelijkertijd veel persoonlijker, verfijnder en authentieker is!

Op een paar details na kan men spreken van een gastronomische keuken.

G. Toninato
Culinair Rapporteur

R. Toninato
Vertaling

Copyright – Alle rechten voorbehouden ©
Op het bord 70%
Service 75%
Interieur 65%
Is de moeite waard 65%

Adres

Chaussée de Tongres 196
4000 Liège

Telefoon

+32

(0)4 234 44 14

E-mail & Website

Gesloten

Elke avond gesloten
& Zaterdag

Nous utilisons la technologie des cookies afin de faciliter la navigation sur ce site - Wij gebruiken cookies om de bezoeken van onze bezoekers van de site te vergemakkelijken.