La Ciociara
Come veramente a casa.
Ciociara is een regio ten zuidoosten van Rome, de regio waar Marina, de gastvrouw, vandaan komt. Vandaar de naam van het restaurant; het is geen verwijzing naar de film van Vittorio De Sica –zoals men zou kunnen denken.
Gianni de « firewall ».
Gianni is een persoon met een kleurrijk karakter en erg populair in de provincie Luik. Hij runt subtiel La Ciociara, maar ik ben lang niet zeker of het effectief de klant is die kiest wat hij/zij zal eten of…
Hij is een topmanager, hij kent de gewoontes en smaken van al zijn klanten. Maar hij is bijvoorbeeld ook degene die het sluitingsuur bepaalt en niet de consument.
Hij is niet het type persoon dat gemakkelijk water bij de wijn doet.
Nu we het toch over wijn hebben, dat is echt zijn stokpaardje: hij biedt een zeer mooie selectie wijnen aan en ze komen niet persé van de bekende huizen of domeinen.
Marina, Marina, Marina…
In haar open keuken is Marina druk bezig haar bezoekers te verwennen. Ze beschouwt hen niet alleen maar als klanten, voor haar zijn ze véél meer dan dat!
La Ciociara is totaal niet te vergelijken met de vele etablissementen die al 15 decennia lang verschillende penne recepten en andere vereenvoudigingen van de Italiaanse keuken aanbieden. Ze koos voor een keuken die tegelijkertijd veel persoonlijker, verfijnder en authentieker is!
Op een paar details na kan men spreken van een gastronomische keuken.
Culinair Rapporteur
R. Toninato
Vertaling
Adres
Chaussée de Tongres 196
4000 Liège
Telefoon
+32
(0)4 234 44 14
E-mail & Website
–
–
Gesloten
Elke avond gesloten
& Zaterdag