LA BOTTEGA DELLA PIZZA
Het is niet echt moeilijk om in Brussel “de beste pizza’s” te maken. De laatste 10-20jaar moeten we van die pseudo-pizza’s in onze keel proppen; pizza’s in allerlei variaties, vormen en kleuren en dan in het bijzonder die met de belgische driekleur als saus: zwart-geel-rood.
Één ding is zeker :Hier zijn de pizza’s WEL authentiek en heerlijk.
Hun geheim: de gist heeft meer dan 72u kunnen rijzen, de producten zijn kwaliteitsvol en komen uit ‘de laars’; That’s it! Meer is er niet aan, En toch…
Een kaart vol rijkelijk gevulde pizza’s.
…wat verse tomatensaus, hier en daar wat kerstomaatjes, echte mozzarella di buffala erbij, nog wat ruccola erbovenop … en klaar is kees!!! (of in dit geval: de pizza)!
Enkele pizze:
– San Severo: pomodoro, basilico, scamorza , cipolle rosse di tropea, julienne di zucchine e n’duja di spilinga.
– Shiitake: pomodoro, fior di latte, basico, shiitake, philadelphia e prezzemolo.
– Carbonara: pomodoro, basilico, fior di latte, guanciale, uovo, pecorino, parmiggiano e pepe nero.
– Bufalina: pomodoro, basilico, mozzarella di bufala, salsiccia di bufala al finocchietto, ricotta di bufala, corbarini.
– Provolona: pomodoro, basilico, fior di latte, porchetta, melanzane grigliatte, provolone piccante.
Jammergenoeg kunnen we alleen maar vol lof zijn over wat OP het bord ligt!
G. Toninato
Culinair Rapporteur.
R. Toninato
Vertaling.
Copyright – Alle rechten voorbehouden © Tous droits réservés
Adres
Avenue Ducpetiaux, 39
1060 Bruxelles
Telefoon
+32
(0)487 78 00 52
E-mail & Website
–
–
Gesloten
Dinsdag
Zaterdag & Zondagnamiddag