Warning: Undefined variable $ub in /home/clients/74b059f347f2b27e532c97b4e52c9043/Gusto/wp-content/plugins/advanced-page-visit-counter/public/class-advanced-page-visit-counter-public.php on line 148

Warning: Undefined variable $ub in /home/clients/74b059f347f2b27e532c97b4e52c9043/Gusto/wp-content/plugins/advanced-page-visit-counter/public/class-advanced-page-visit-counter-public.php on line 160
COSTA D'AMALFI - De 50 Beste Italiaanse Restaurants Brussel Schuman

meilleurs restaurants italiens Belgique - beste Italiaanse restaurants België

Costa d’Amalfi

Nog eentje erbij in de Berlaimont wijk !

Ik kom vrij regelmatig langs deze nieuwe zaak (mijn kapster ligt hier niet ver vandaan) en, zonder specifieke reden, heb ik er nog nooit echt veel aandacht aan besteed; waarschijnlijk te wijten aan de overdaad aan restaurants « trop is te veel ».

Er is niets mis met concurrentie, maar als het aanbod veel groter is dan de vraag, dan heeft dat een grote negatieve impact op de gastronomie die al meer dan genoeg geteisterd is.  En jammer genoeg zijn het meestal niet de beste restaurants in deze buurt die bomvol zitten.

Allessandro, dé “italo-brusseleir “van de hoofdstad bij uitstek.

Als je Allesandro ontmoet, is het alsof je hem al kent van vroeger; hij is één van de pijlers van het restaurant « I Latini » in het Sint Katelijneplein, waar hij overigens meer en meer afstand van begint te nemen om te doen wat hij altijd al heeft willen verwezenlijken !  Zijn ambitie sedert jaren : het doen heropleven van de échte smaak van de Italiaanse gastronomie en voor eens en voor altijd komaf maken met de “belgo tomaté” keuken erfenis.

Dus heeft hij zich omringd door een ploeg van chefs uit de « nieuwe generatie », rechtstreeks overgevlogen uit het schiereiland en wiens bagage  letterlijk en figuurlijk boordevol authenticiteit zit, smaakvol gecombineerd met de Italiaanse keuken 2.0.

Als een echte kleine coöperatieve

Vandaag de dag ligt de uitdaging van de horecasector in “het hoofd boven water houden” en “proberen rond te komen en te overleven”, en dat geldt zeker hier in de hoofdstad. Een ander niet te onderschatten probleem is het vinden én kunnen houden van competent en toegewijd personeel !  De enige oplossing om niet gebukt te gaan onder de zware loonlasten, is samenwerken onder de vorm van een vereniging of vennootschap: bijna alle leden die deelnemen aan dit avontuur, zijn op een of andere manier rechtstreeks betrokken en dit kan je duidelijk zien, ruiken én proeven.

Als u voor de eerste keer de menukaart van « Costa d’Amalfi » bekijkt, dan weet u dat u niet teleurgesteld zal zijn: er is een échte wil om niet “het zoveelste Italiaans restaurant” te zijn! Niet zomaar ééntje uit een ellenlange lijst.

Enkele klassieke gerechten blijven als het ware vastplakken aan het papier van de menu-kaart;  dit doen ze om de lokale bevolking niet te veel te doen schrikken, en enkele herkenbare gerechten aan te bieden; aangezien het merendeel nog heel weinig weet over de Italiaanse gastronomie.

Even iets persoonlijks over de tiramisù : het was een regelrechte flashback naar mijn kindertijd, het smaakte net als toen ik als kleine jongen de bekende « Kinder Pingui » proefde!!!

“Dank je Giacinto en Antonio voor het geheel van de gerechten, het was een echte gastronomische reis!”

Belangrijk detail: ‘s avonds en tijdens het weekend is er weinig verkeer en vind je ook makkelijk parkeerplaats.

 

G. Toninato
Culinair Rapporteur

R. Toninato
Vertaling

Copyright – Alle rechten voorbehouden © Tous droits réservés

Gastronomie italienne Italiaanse
Le meilleur restaurant italien - Het beste Italiaans restaurant
meilleur terrasse italienne - beste Italiaanse terras
Op het bord 75%
Service 75%
Interieur 65%
Is de moeite waard 80%

Adres

Stevinstraat, 192
1000 Bruxelles

Telefoon

+32

(0)2 330 70 99

Gesloten

Zaterdagmiddag
Zondagavond

Nous utilisons la technologie des cookies afin de faciliter la navigation sur ce site - Wij gebruiken cookies om de bezoeken van onze bezoekers van de site te vergemakkelijken.