La Cucinella
Liège
Julien Marzano
La Cucinella
Liège
Julien Marzano
La Cucinella
Liège
Julien Marzano
La Cucinella
Liège
Julien Marzano

LA CUCINELLA (Seconda parte)

La San Marco !!

Wat was ik bij mijn eerste bezoek aan Gulio onder de indruk van de “Preziosa Ottone”, een prachtig espressomachine -bekend onder de koffieliefhebbers- die opvallend op de toonbank stond te pronken!

Jammergenoeg heb ik hem alleen maar van tussen de tanden van mijn vork kunnen bewonderen, dus 1 ding was zéér duidelijk: ik moest en zou heel snel terugkeren naar Giulio!.

“Julien Marzano” l’enfant terrible van de Italiaanse keuken.

Julien Marzano is een getalenteerde jonge chef-kok die niet echt beseft wat voor een potentieel hij in zijn handen heeft. Hij beheerst de culinaire kunst en de moderne technieken; bij hem gaat dat allemaal heel natuurlijk, als vanzelf.

Hij interpreteert de Italiaanse keuken op zijn eigen manier, zonder te overdrijven, zoals maar al te vaak het geval is bij anderen.  Hij geeft er zijn persoonlijke touch aan, met veel finesse ” « né più né meno”.

Goed evenwicht tussen traditie en innovatie.

De menukaart is 100% “made in Italy” en de chef weet hoe hij de transalpijnse keuken naar een hoger niveau kan tillen: voor de pastaliefhebbers is er héél wat keuze, want naast enkele Italiaanse klassiekers uit de tijd van zijn vader, staan er ook creaties van hemzelf op, de ene nog origineler en gedurfder dan de andere.

Mr 100.000 volt, een rijzende ster.

Eerst werkt hij zijn creaties uit, vervolgens verfijnt hij hen en maakt er een zeer specifiek kader voor.  Vervolgens hoeft hij de creatie alleen nog maar op een wit bord samen te voegen, net zoals een componist op een wit blad de muziek en de tekst finaal samenvoegt voor een song.

Dan geeft hij de fakkel door aan zijn team dat alles aandachtig instudeert en minutieus uitvoert, zoals een “Boys Band” doet als ze een nieuwe song van de componist krijgen.

Hij gedraagt zich nu al als de grote bazen.

De metier rechtstreeks uit de mond van de ‘grote namen’ te leren, was niet voldoende  voor hem: ook de manier waarop ze hun team managen, heeft hij er geleerd.

Verrassend genoeg lijkt het slechts weinigen te storen dat hij niet altijd achter zijn fornuis staat; hij is ook zo nederig en schattig dat we hem bijna alles vergeven.  Bovendien verloopt alles perfect zoals het hoort, dus geen zorgen maken!

Nog even iets over het decor.

Wanneer 2 artiesten de handen in elkaar slaan, resulteert dit vaak in iets unieks, en in dit geval in één van de mooiste en beste Italiaanse restaurants in de provincie.

Chapeau voor de heer Peter Kuppens, uw Italiaanse afkomst liegt er niet om, ze is nadrukkelijk aanwezig in de realisatie van dit prachtige concept “Cucinella”: zowel de  communicatie als de inrichting is ‘picobello’!

Bravissimo !

 

G. Toninato
Culinair Rapporteur

R. Toninato
Vertaling

Copyright – Alle rechten voorbehouden © Tous droits réservés

 


LA CUCINELLA

La Cucinella heeft ongetwijfeld het meest originele en geslaagde interieur van het land.

Oude generatie vs nieuwe generatie

Ook hier merk je zeer duidelijk opnieuw de tweestrijd tussen de Italiaanse keuken van de oude en van de nieuwe generatie. Bij La Cucinella heeft men er een intelligente oplossing voor gevonden: ze staan netjes naast elkaar op een dubbele menu-kaart.  Aan de ene kant de ‘originele’ gerechten uit de tijd van de ‘padre’ en aan de andere kant moderne en actuele gerechten.

“In traditionele casserolen blijven roeren”

Julien Marzano slaagt er momenteel maar met veel moeite in om zijn eigen stempel te drukken; oude gewoonten zijn altijd zeer moeilijk af te leren.

Een zaak om te blijven volgen…

De gerechten zijn correct, zonder echt grote verrassingen, je merkt duidelijk een terughoudend gevoel van ‘wel willen maar niet echt durven’, of althans niet ‘té veel durven’.
De service is nog niet echt professioneel te noemen, maar dat komt vooral door het gebrek aan ervaring, en zal ongetwijfeld snel op punt staan.

Kortom, een restaurant om regelmatig naar terug te keren

G. Toninato
Culinair Rapporteur

R. Toninato
Vertaling

Copyright – Alle rechten voorbehouden © Tous droits réservés

Op het bord 65%
Service 60%
Interieur 85%
Is de moeite waard 70%

Adres

Rue de la Casquette, 26
4000 Liège

Telefoon

+32

(0)4 222 36 52

Gesloten


Zondag

Nous utilisons la technologie des cookies afin de faciliter la navigation sur ce site - Wij gebruiken cookies om de bezoeken van onze bezoekers van de site te vergemakkelijken.